Jdi na obsah Jdi na menu
 


Strava při cukrovce

 

 

 - Jíst energeticky přiměřené množství potravin a dosáhnout normální hmotnost

- Dodržovat doporučené množství sacharidů na den
- Nejíst cukr ani potraviny a nápoje obsahující cukr, sladit umělými sladidly
- Umět si rozdělit přípustné množství denně přijímané energie do 5 až 6 jídel
- Nezvyšovat doporučené denní dávky
- Zařadit dostatek potravin s obsahem vlákniny: zeleninu, celozrnnou mouku a její produkty
- Nahradit bílé pečivo grahamovými a celozrnnými výrobky
- Konzumovat nízkotučné mléčné výrobky
- Nezapomínat, že i v párkách, paštikách a měkkých salámech je mouka.
- Neomezovat masné potraviny, omezit příjem tuků.
- Konzumovat denně asi 400 až 500 g zeleniny a 200 až 300 g čerstvého ovoce.
- Dodržovat optimální zastoupení živin ve stravě: sacharidy mají pokrýt asi 520 procent denní energetické potřeby, tuky mají krýt méně než 30 procent a bílkoviny asi 20 procent doporučeného denního příjmu.
- Vhodné potraviny: celozrnné pečivo a těstoviny, neloupaná rýže, brambory, zelenina, ovoce.
- Potraviny, které vyžadují omezení v doporučených množstvích: maso, drůbež, ryby, mléko, mléčné výrobky, vejce.
- Nevhodné potraviny: uzeniny, slanina, vnitřnosti, mozeček, koláče, cukrárenské výrobky, bílé pečivo, vícevaječné těstoviny a podobně.

+ Vhodné potraviny:
celozrné pečivo a těstoviny, neloupaná rýže, brambory, zelenina, ovoce

Potraviny, které vyžadují omezení v doporučených množstvích: maso, drůbež, ryby, mléko, mléčné výrobky, vejce

- Nevhodné potraviny:
uzeniny, slanina, vnitřnosti, mozeček, koláče, cukrárenské výrobky, bílé pečivo, vícevaječné těstoviny a podobně

Správná výživa při cukrovce je základ léčby této nemoci. Tato dieta musí obsahovat přesně stanovené množství sacharidů, které se odvíjí od typu cukrovky a od stavu nemocného.

Jednoduché sacharidy (cukr, čokoláda, med, slazené limonády) by měly být ze stravy úplně vyloučeny.

Naopak přednost by měly dostat složené sacharidy (krupice, luštěniny, brambory, rýže).

Povolené potraviny při cukrovce:

Mléčné výrobky - nízkotučné mléčné výrobky jako tvaroh, jogurty, sýry

Tuky – rostlinné oleje jako olivový, slunečnicový. Máslo nahradíme margarínem

Maso – libová masa všech typů

Zelenina - zeleninu je možno konzumovat i ve větším množství, nejlepší je v čerstvém syrovém stavu

Sladkosti  – Při přípravě moučníků a dezertů je vhodnější používat umělé sladidlo namísto cukru

Při tepelné úpravě potravin preferujte vaření v páře, v hrnci a dušení. Naopak smažení, fritování, uzení a pečení není doporučováno

Pokud trpíte cukrovkou, je zde veliká pravděpodobnost překyselení vašeho organismu. Překyselení organismu je vážný problém, kterým poslední dobou trpí čím dál tím více lidí. Překyselení bývá také příčinou vzniku cukrovky a mnoha jiných chorob jako například artróza, migréna, revma, alergie, deprese.

Správná výživa při cukrovce je základ léčby této nemoci. Tato dieta musí obsahovat přesně stanovené množství sacharidů, které se odvíjí od typu cukrovky a od stavu nemocného.

Jednoduché sacharidy (cukr, čokoláda, med, slazené limonády) by měly být ze stravy úplně vyloučeny.

Naopak přednost by měly dostat složené sacharidy (krupice, luštěniny, brambory, rýže).

Povolené potraviny při cukrovce:

Mléčné výrobky - nízkotučné mléčné výrobky jako tvaroh, jogurty, sýry

Tuky – rostlinné oleje jako olivový, slunečnicový. Máslo nahradíme margarínem

Maso – libová masa všech typů

Zelenina - zeleninu je možno konzumovat i ve větším množství, nejlepší je v čerstvém syrovém stavu

Sladkosti  – Při přípravě moučníků a dezertů je vhodnější používat umělé sladidlo namísto cukru

Při tepelné úpravě potravin preferujte vaření v páře, v hrnci a dušení. Naopak smažení, fritování, uzení a pečení není doporučováno

Pokud trpíte cukrovkou, je zde veliká pravděpodobnost překyselení vašeho organismu. Překyselení organismu je vážný problém, kterým poslední dobou trpí čím dál tím více lidí. Překyselení bývá také příčinou vzniku cukrovky a mnoha jiných chorob jako například artróza, migréna, revma, alergie, deprese.

Správná výživa při cukrovce je základ léčby této nemoci. Tato dieta musí obsahovat přesně stanovené množství sacharidů, které se odvíjí od typu cukrovky a od stavu nemocného.

Jednoduché sacharidy (cukr, čokoláda, med, slazené limonády) by měly být ze stravy úplně vyloučeny.

Naopak přednost by měly dostat složené sacharidy (krupice, luštěniny, brambory, rýže).

Povolené potraviny při cukrovce:

Mléčné výrobky - nízkotučné mléčné výrobky jako tvaroh, jogurty, sýry

Tuky – rostlinné oleje jako olivový, slunečnicový. Máslo nahradíme margarínem

Maso – libová masa všech typů

Zelenina - zeleninu je možno konzumovat i ve větším množství, nejlepší je v čerstvém syrovém stavu

Sladkosti  – Při přípravě moučníků a dezertů je vhodnější používat umělé sladidlo namísto cukru

Při tepelné úpravě potravin preferujte vaření v páře, v hrnci a dušení. Naopak smažení, fritování, uzení a pečení není doporučováno

Pokud trpíte cukrovkou, je zde veliká pravděpodobnost překyselení vašeho organismu. Překyselení organismu je vážný problém, kterým poslední dobou trpí čím dál tím více lidí. Překyselení bývá také příčinou vzniku cukrovky a mnoha jiných chorob jako například artróza, migréna, revma, alergie, deprese.

Správná výživa při cukrovce je základ léčby této nemoci. Tato dieta musí obsahovat přesně stanovené množství sacharidů, které se odvíjí od typu cukrovky a od stavu nemocného.

Jednoduché sacharidy (cukr, čokoláda, med, slazené limonády) by měly být ze stravy úplně vyloučeny.

Naopak přednost by měly dostat složené sacharidy (krupice, luštěniny, brambory, rýže).

Povolené potraviny při cukrovce:

Mléčné výrobky - nízkotučné mléčné výrobky jako tvaroh, jogurty, sýry

Tuky – rostlinné oleje jako olivový, slunečnicový. Máslo nahradíme margarínem

Maso – libová masa všech typů

Zelenina - zeleninu je možno konzumovat i ve větším množství, nejlepší je v čerstvém syrovém stavu

Sladkosti  – Při přípravě moučníků a dezertů je vhodnější používat umělé sladidlo namísto cukru

Při tepelné úpravě potravin preferujte vaření v páře, v hrnci a dušení. Naopak smažení, fritování, uzení a pečení není doporučováno

Pokud trpíte cukrovkou, je zde veliká pravděpodobnost překyselení vašeho organismu. Překyselení organismu je vážný problém, kterým poslední dobou trpí čím dál tím více lidí. Překyselení bývá také příčinou vzniku cukrovky a mnoha jiných chorob jako například artróza, migréna, revma, alergie, deprese.

Správná výživa při cukrovce je základ léčby této nemoci. Tato dieta musí obsahovat přesně stanovené množství sacharidů, které se odvíjí od typu cukrovky a od stavu nemocného.

Jednoduché sacharidy (cukr, čokoláda, med, slazené limonády) by měly být ze stravy úplně vyloučeny.

Naopak přednost by měly dostat složené sacharidy (krupice, luštěniny, brambory, rýže).

Povolené potraviny při cukrovce:

Mléčné výrobky - nízkotučné mléčné výrobky jako tvaroh, jogurty, sýry

Tuky – rostlinné oleje jako olivový, slunečnicový. Máslo nahradíme margarínem

Maso – libová masa všech typů

Zelenina - zeleninu je možno konzumovat i ve větším množství, nejlepší je v čerstvém syrovém stavu

Sladkosti  – Při přípravě moučníků a dezertů je vhodnější používat umělé sladidlo namísto cukru

Při tepelné úpravě potravin preferujte vaření v páře, v hrnci a dušení. Naopak smažení, fritování, uzení a pečení není doporučováno

Pokud trpíte cukrovkou, je zde veliká pravděpodobnost překyselení vašeho organismu. Překyselení organismu je vážný problém, kterým poslední dobou trpí čím dál tím více lidí. Překyselení bývá také příčinou vzniku cukrovky a mnoha jiných chorob jako například artróza, migréna, revma, alergie, deprese.

Správná výživa při cukrovce je základ léčby této nemoci. Tato dieta musí obsahovat přesně stanovené množství sacharidů, které se odvíjí od typu cukrovky a od stavu nemocného.

Jednoduché sacharidy (cukr, čokoláda, med, slazené limonády) by měly být ze stravy úplně vyloučeny.

Naopak přednost by měly dostat složené sacharidy (krupice, luštěniny, brambory, rýže).

Povolené potraviny při cukrovce:

Mléčné výrobky - nízkotučné mléčné výrobky jako tvaroh, jogurty, sýry

Tuky – rostlinné oleje jako olivový, slunečnicový. Máslo nahradíme margarínem

Maso – libová masa všech typů

Zelenina - zeleninu je možno konzumovat i ve větším množství, nejlepší je v čerstvém syrovém stavu

Sladkosti  – Při přípravě moučníků a dezertů je vhodnější používat umělé sladidlo namísto cukru

Při tepelné úpravě potravin preferujte vaření v páře, v hrnci a dušení. Naopak smažení, fritování, uzení a pečení není doporučováno

Pokud trpíte cukrovkou, je zde veliká pravděpodobnost překyselení vašeho organismu. Překyselení organismu je vážný problém, kterým poslední dobou trpí čím dál tím více lidí. Překyselení bývá také příčinou vzniku cukrovky a mnoha jiných chorob jako například artróza, migréna, revma, alergie, deprese.

1.den:
Snídaně:
• 100ml, Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 65 g, Celozrnný slunečnicový chléb, Lehce potřít nízkotučným (10%) smetanovým sýrem cca 15 g
• 40 g Drubeží šunka, 92-96% masa
• Možnost přidat trochu čerstvé zeleniny
Dopolední svačina:
• 200 g, Pomeranč
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků
• Možnost sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 120 g, Tvaroh nízkotučný (cca 2% tuků ), Možnost ochutit oblíbeným kořením
• 5 plátků Knackebrot
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
Odpolední svačina:
• 35 g, Musli ovocné, nepražené, bez přídavku cukru
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků
Večeře:
• 90 g, Kuřecí prsa, Okořenit dle chuti, připravit na grilu, bez tuku
• 37 g, Rýže natural, Množství před uvařením - nerozvařit
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
Večeře II.:
• 180 g. Mrkev čerstvá

2.den:
Snídaně:
• 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 4 plátky Knackebrot
• 60 g, Tvarohový sýr cottage, 4 - 5% tuků
• Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
Dopolední svačina:
• 90 g, banán (1 malý kus)
• 150 ml, Kefír nízkotučný, Cca 1,5% tuků
• Možno sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 80 g, Losos-filet bez kůže, Možnost dochutit oblíbeným kořením,připravit na grilu bez tuků
• 230 g, Brambory, Uvařit ve slupce
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat jednu lžičku panenského oleje
Odpolední svačina:
• 30 g, Musli sušenky
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, Cca 1,5% tuků
• Možno sníst odděleně během odpoledne
Večeře:
• 180 g, Tofu natural, Nakrájet na kostičky, smíchat s krájenou zeleninou
• 100 g, Chléb hrubozrnný - "Fitness", Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody
• 200 g, Čerstvá zelenina
Večeře II.:
• 130 g, Grep růžový, Zbytek grepu zabalte do potravinové folie, uložte do chladné zóny v lednici a snězte další den ke svačině

3.den:
Snídaně:
• 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 2 plátky, Toastový chléb - hrubozrnný
• 15 g, Sýr tvrdý, (10% tuků), Tj. cca 20% tuků v sušině
• 20 g, Drůbeží šunka, 92-96% masa
• Možnost připravit jako toast a přidat trochu čerstvé zeleniny
Dopolední svačina:
• 210 g, Grep růžový, Zbytek z předchozího večera
• 150 ml, Mléko acidofilní, neochucené, Cca 1,5% tuků
• Možnost sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 70 g, Kuřecí prsa, Možnost dochutit oblíbeným kořením,připravit na grilu, bez tuků
• 43 g, Rýže dlouhozrnná - basmati, Množství před uvařením - nerozvařit!!
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského leje
Odpolední svačina:
• 3 plátky Knackebrot, lehce potřít nízkotučným (10%) smetanovým sýrem - cca 7g
• 150 ml, Jogurt nízkotučný, CCa 1,5% tuků
• Možnost sníst odděleně během odpoledne
Večeře:
• 130 g, Tuňák, konzervovaný v solném roztoku, (tj. ve vlastní šťávě), Množství okapaného masa
• 44 g, Těstoviny celozrnné, Množství před uvařením - připravit al´dente
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského oleje
Večeře II.:
• 125 g, Pomeranč

4. den:
Snídaně:
• 100 ml, Čerstvá ovocná zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 1 ks, Rohlík vícezrnný, celozrnný - cornspitz, 1 ks= 60 g
• 60 g, Sýr tvarohový - cottage, 4 - 5% tuků
• Možnost přidat trochu čerstvé zeleniny
Dopolední svačina
• 160 g, jablko
• 150 ml, Jogurt nízkotučný - neochucený, Cca 1,5% tuků
• Možnost sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 135g, Masová náhražka z vaječných bílků, Obchodní značka "Šmakoun" - upravuje se jako kuřecí prsa - bez tuků
• 43 g, Rýže dlouhorznná - basmati, Množství před uvařením - nerozvařit!!
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského oleje
Odpolední svačina:
• 1 ks, Musli tyčinka, Bez polevy, cca 25 g
• 200 ml, Jogurtové mléko - neochucené, Cca 1,5% tuků
• Možnost sníst odděleně během odpoledne
Večeře:
• 120 g, Treska - filet bez kůže, Okořenit dle chuti, připravit upečením na zelenině
• 180 g, Brambory, Uvařit ve slupce, nerozvařit
• 200 g, Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského oleje
Večeře II.
• 180 g, Mrkev čerstvá


5.den:
Snídaně:
• 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 4 plátky Knackebrot, Lehce potřít nízkotučným (10%), smetanovým sýrem cca 10 g
• 20 g Drůbeží šunka 92-96% masa
• ½ Vajíčko vařené na tvrdo, Druhou půlku si nechejte k obědu
• Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
Dopolední svačina:
• 1 ks Banán, Menší kus
• 150 ml Acidofilní mléko nízkotučné, Cca 1,5% tuků
• Možno sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 75 g Čočka, Množství v suchém stavu při vaření čočku nerozvařit
• ½ Vajíčko uvařené natvrdo, Druhá polovina od snídaně
• Do uvařené čočky přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
Odpolední svačina:
• 2,5 plátku Pufovaný chléb, vícezrnný, Obsah vlákniny cca 10%
• 150 ml Jogurt bílý, Cca 3% tuků
Večeře:
• 100 g Pangasius - filety Okořenit dle chuti, připravit upečením v troubě na troše zeleniny, bez tuku
• 37 g Rýže natural, Množství před uvařením - nerozvařit
• 200 g Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje, rýži je možné trochu "zakapat" sójovou omáčkou
Večeře II.:
• 180 g Mrkev čerstvá

6.den:
Snídaně:
• 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 45 g Musli ovocné Nepražené !!
• 150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuku je možné použít i klasické mléko (musli je možné v mléce lehce povařit a vyrobit ovesnou kaši)
Dopolední svačina:
• 1 ks Jablko, 1 malý kus
• 1 ks Kiwi Cca 1,5% tuků
• Možno sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 100 g Hovězí kýta nebo svíčková Velmi libová nejlépe uvařit, možno přidat 2 lžičky hořčice
• 230 g Brambory, Uvařit ve slupce
• 200 g Čerstvá zelenina, Může být i dušená
• Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
Odpolední svačina:
• 3 plátky Knackebrot, Možno natřít trochou nízkotučné Lučiny
• 150 ml Kefír nízkotučný, Cca 1,5% tuků
• Možno sníst odděleně během odpoledne
Večeře:
• 80 g Tofu natural
• 25 g Tvrdý sýr 10% 20% tuků v sušině
• 30 g Šunka drůbeží 92-96% masa
• 100 g Chléb hrubozrnný "Fitness" Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody
• 200 g Čerstvá zelenina
• Tofu, šunku a sýr nakrájet na kostičky, smíchat s čerstvou zeleninou připravit jako salát přidat dresink z bylinek, balsamico octa a 1 lžičky olivového oleje
Večeře II.:
• 90 g Ananas čerstvý

7.den, :
Snídaně:
• 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 1 ks Rohlík celozrnný 1 ks = 60 g
• 40 g Mozzarella
• 1 ks Rajče
• Možno připravit jako capreseJ
Dopolední svačina:
• 120 g Hroznové víno
• 150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
• Možno sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 70 g Kuřecí prsa Připravit na grilu s oblíbeným kořením
• 43 g Rýže dlouhozrnná Množství před uvařením v suchém stavu - nerozvařit
• 200 g Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
Odpolední svačina:
• 30 g Celozrnné sušenky z ovesných vloček
• 150 ml Jogurt bílý Cca 1,5% tuků
Večeře:
• 170 g Maso z bílků (šmakoun) Upravuje se jako kuřecí prsa
• 38 g Pohanka celozrnná Množství před uvařením v suchém stavu - nerozvařit
• 200 g Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
Večeře II:
• 200 g Paprika červená, masitá - sladká

8.den,:
Snídaně:

• 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 50 ml Jogurtové mléko Probiotická kultura vypít společně s tekutinami
• 1 plátek Celozrnný chléb 1 plátek = cca 50 g
• namazat ½ lžičky másla + 1 lžičkou džemu s vysokým podílem ovoce
Dopolední svačina:
• 1 ks Grep růžový Malý ks
• 150 ml Jogurt bílý nízkotučný Cca 1,5% tuků
• Možno sníst odděleně během dopoledne
Oběd:
• 80 g Tuňák konzervovaný v solném nálevu Neboli ve vlastní šťávě, množství masa je uvedeno v okapaném stavu
• 50 g Těstoviny semolinové Množství před uvařením v suchém stavu nerozvařit
• 10 g Tvrdý sýr nízkotučný 10% 20% tuků v sušině
• Těstoviny smíchat s okapaným tuňákem, strouhaným sýrem, jednou rovnou lžící kečupu (spíše dia) a 2 lžičkami olivového oleje
Odpolední svačina:
• 1 ks Musli tyčinka bez polevy 1 ks = 25 g
• 150 ml Jogurtové mléko neochucené Cca 1,5% tuků
• Možno sníst odděleně během odpoledne
Večeře:
• 150 g Tvaroh nízkotučný (cca 1% tuků) Do tvarohu je možno přidat pažitku, papriku, česnek, pepř, či jiné oblíbené koření a připravit jako pomazánku
• 4 plátky Knackebrot
• 200 g Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 1 lžičku olivového oleje
Večeře II:
• 110 g Kiwi


9.den:
Snídaně:
• 100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
• 1 ks Cornspitz 1 ks % 60 g
• 60 g Tvaroh nízkotučný Přidat sladkou papriku a lžičku nízkotučné lučiny, dochutit dle potřeby oblíbeným kořením
• Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
Dopolední svačina:

• 300 g Jahody čerstvé Menší kus
• 150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
nebo vytvořit "jahody se smetanou"JMožno sníst odděleně během dopoledne 
Oběd:
• 100 g Tuňák ve vodném nálepu Množství čistého masa bez nálevu
• 45 g Těstoviny celozrnné Množství v suchém stavu při vaření těstoviny nerozvařit
• Těstoviny smíchat s tuňákem a dušenou zeleninou (mrkev, hrášek, kukuřice) a přidat 2 lžičky olivového oleje
Odpolední svačina:
• 3 plátky Knackebrot Lehce potřít nízkotučnou lučinou
• 150 ml Jogurt bílý Cca 1,5% tuků
• Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
Večeře:
• 50 g Šunka drůbeží 96% masa
• 80 g Cottage Max 4 % tuků, možno ochutit pažitkou, petrželkou,
• 65 g Celozrnný chléb slunečnicový
• 200 g Čerstvá zelenina
• Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
Večeře II:
• 150 g Červená paprika masitá


10.den:
Snídaně:
•100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
•35 g Směs obilných lupínků a musli, Vše nepražené
•150 ml Jogurtové mléko, nízkotučný, neochucené Cca 1,5% tuků
Dopolední svačina:
•250 g Meloun vodní Prostě ten červený uvnitř
Oběd:
•100 g Hovězí maso z kýty nebo svíčková, Vařené nebo steak na grilu bez použití tuků
•230 g Brambory nové, Uvařit ve slupce nerozvařit
•200 g Zelenina čerstvá nebo dušená
•Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
Odpolední svačina:
•3 plátky Pufovaný chléb vícezrnný, Obsah vlákniny 10%, 1 plátek = cca 9 g
•Možno lehce potřít nízkotučnou lučinou
•150 ml Kefír bílý Cca 1,5% tuků
•Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
Večeře:
•170 g Šmakoun, Připravit na grilu stejně, jako kuřecí prsa, bez použití tuků
•36 g Rýže neloupaná, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
•200 g Čerstvá zelenina
•Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
Večeře II:
•110 g Jablko 1 menší kus


11.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
2 plátky Toastový chléb hrubozrnný, Lehce opéct v toasteru
30 g Cottage Max.4% tuků
20 g Šunka drůbeží 96% masa
Možno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
100 g Hroznové víno
125 ml Jogurt bílý, sójový
OBĚD
½ ks Vejce, Vařené na tvrdo
30 g Sýr tvrdý 10% 20% tukův sušině
40 g Tofu natural
Dle chuti, Zelenina čerstvá
80 g Celozrnné pečivo vícezrnné
Připravit jako velký zeleninový salát, přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka bez polevy 1 ks = 25 g
200 ml Acidofilní mléko Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Krůtí prsa, Nakrájet na kostičky, připravit na teflonu společně s cibulkou, nakrájenými čerstvými rajčaty, kouskem papriky a oblíbeným kořením
40 g Těstoviny celozrnné, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
Trochu, Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
100 g Ananas čerstvý


12.den:
Snídaně:
•100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
•1 ks Rohlík, celozrnný cornspitz 1 ks = 60 g
•60 g Mozzarella, Pokud možno nízkotučná
•Optimálně přidat rajče
Dopolední svačina:
•150 g Hrušky
Oběd:
•70 g Fazole bílé, Den předem namočit do čisté vody, druhý den vodu vylít, propláchnout a uvařit v čisté vodě. Dochutit oblíbeným kořením.
•1 plátek, Slunečnicový chléb
•Do fazolí přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
Odpolední svačina:
•1 ks Musli tyčinka, Bez polevy, 1 ks = 25 g
•200 ml Jogurtové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků
Večeře:
•100 g Maso králičí, Hřbet upéct s oblíbeným kořením
•36 g Rýže neloupaná, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
•200 g Čerstvá zelenina
•Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
Večeře II:
•200 g Mrkev


13.den:
Snídaně:
•100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
•65 g Chléb, celozrnný slunečnicový, Lehce natřít nízkotučnou lučinou
•40 g Šunka drůbeží, 96% masa
•Možno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
Odpolední svačina:
•150 g Jablka
•150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
Oběd:
•80 g Losos filet, Připravený na grilu
•200 g Brambory nové, Uvařit ve slupce
•100 g Fazolové lusky zelené, Lehce povařit v páře do mírného změknutí
•Do fazolek přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
Odpolední svačina:
•30 g Musli sušenky
•150 ml Jogurt bílý, nízkotučný, Cca 1,5% tuků
Večeře:
•100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuku
•44 g Těstoviny celozrnné, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
•200 g Čerstvá zelenina
•Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
Večeře II:
•130 g Pomeranč

 
14.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
45 g Musli ovocné, nepražené
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
60 g Kiwi, 1 menší kus
120 Mandarinka, 1 velký kus
OBĚD
100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuků s oblíbeným kořením
45 g Rýže celozrnná, Množství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit
200 g Zelenina čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
4 plátky Extrudované chlebíčky pohankové, Možno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou
200 ml Kefírové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Tvaroh měkký, nízkotučný, Max 2% tuků
25 g Tvrdý sýr 10% tuků , (20% tuků v sušině) sýr nastrouhat a smíchat spoelčně s tvarohem. Vytvoři pomazánku možno přidat česnek, cibuli,
4 plátky Knackebrot
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
150 g Paprika červená, masitá


15.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
100 g Chléb hrubozrnný Fitness, Lehoučce potřít nízkotučnou lučinou
30 g Tvrdý sýr 10% ( 20% tuků v sušině)
Možno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
100 g Jablka
130 g Mrkev, Připavit jako strouhaný jablečno-mrkvový salát
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
OBĚD
90 g Tuňák konzervovaný ve vodě, Množství okapaného masa
50 g Těstoviny celozrnné, Množství v suchém stavu před uvařením nerozvařit
1 pol. Lžíce Kečup jemný, Vše smíchat dohromady
Špetka, Sýr tvrdý 10% strouhaný, Sýrem lehce posypat těstoviny s tuňákem
200 g Zelenina syrová
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
9 ks Raciolky, Bez jakékoli polevy
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Hovězí zadní, Vařené
30 g Rýže celozrnná, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Dušená zelenina Mrkev, hrášek, květák
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
90 g Mango


16.den:
SNÍDANĚ
100 ml, Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
40 g Ovesné musli sušenky
150 ml Acidofilní mléko, nízkotučné Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
300 g Jahody
OBĚD
170 g Šmakoun, Připravit na grilu jako kuřecí prsa bez tuků s oblíbeným kořením
45 g Pohanka celozrnná, Množství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit
200 g Zelenina čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
3 plátky Knackebrot, Možno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou
200 ml Kefírové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
120 g Treska filety bez kůže, Upéct na alobalu se 2 lžícemi odkapaného sterilovaného celeru (rybu položit na celer)
180 g Brambory rané, Uvařit ve slupce, nerozvařit
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
100 g Nektarinka


17.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
2 plátky Toastový chléb, hrubozrnný
20 g Sýr tvrdý 10% tuků (20% tuků v sušině (cca 1 plátek))
10 g Šunka drůbeží, 96% masa (cca 1 tenký plátek)
Připravit jako zapečený toast. Možno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
35 g Meruňky sušené, Nesířené
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
OBĚD
45 g Čočka, Množství v suchém stavu před uvařením.
1 ks Vejce celé, Včetně žloutku !
35 g Rohlík celozrnný, cornspitz, Prostě o kousek více, než polovinu 60 g rohlíku
Trošku, Zelenina syrová
Do uvařené čočky přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
30 g Lupínky obilné
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Krůtí prsa, Připravená na grilu bez použití tuků s oblíbeným kořením
35 g Rýže dlouhozrnná, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Dušená zelenina - Mrkev, hrášek, květák
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
90 g Ananas čerstvý


18.den:
Je čas si od redukčního programu odpočinout a prosto:
SNĚZTE SI, CO CHCETE
ALE !!!
Večeře už už nesmí být junk-food, ale bude opravdu lehká:
VEČEŘE
300 g, Zelenina čerstvá
3 plátky, Knackebrot


19.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
65 g Chléb celozrnný, pšenično-žitný
60 g Tvaroh měkký nízkotučný, Možno ochutit oblíbeným kořením
Možno přidat trochu zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
200 g Pomeranč
150 ml Kefírové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků
OBĚD
135 g Šmakoun "maso" z bílků, Připravit bez použití tuků, jako kuřecí steak
45 g Rýže dlouhozrnná, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Zelenina čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka, Bez polevy, 1 ks = 25 g
200 ml Jogurt neochucený, nízkotučný Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Tuňák konzervovaný v solném nálevu
40 g Těstoviny celozrnné, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
10 g Tvrdý sýr 20% t.v.s. - strouhaný 10% tuků
Trochu, Čerstvá zelenina
Připravit jako klasické těstoviny s tuňákem. Přidat 1 lžičku panenského olivového oleje. Možno přidat cca 2 čaj.lžičky kečupu.
VEČEŘE II
200 g Mrkev


20.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
3 plátky Chléb pufovaný, vícezrnný (multigrain), Lehce potřít nízkotučnou lučinou
40 g Šunka drůbeží, 96% masa
Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
170 g Nektarinka
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
OBĚD
100 g Treska filet bez kůže, Připravená na grilu
200 g Brambory nové, Uvařit ve slupce
100 g Fazolové lusky zelené, Lehce povařit v páře do mírného změknutí
Do fazolek přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
3 plátky, Knackebrot
150 g Jogurt bílý Cca 3% tuků
VEČEŘE
180 g Tofu přírodní, Nakrájet na kostičky s míchat se zeleninou
100 g Chléb hrubozrnný žitný (cca 1,5 plátku, 1 plátek = cca 63 g) takový ten těžký chléb, který vypadá jako tvárnice
200 g Čerstvá zelenina
Pouze zakapat malým množstvím panenského olivového oleje nebo ho vůbec nepřidávat
VEČEŘE II
90 g Ananas čerstvý


21.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
45 g Musli ovocné, nepražené
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
120 g Hroznové víno
OBĚD
100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuků s oblíbeným kořením
48 g Pohanka celozrnná, Množství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit
200 g Zelenina čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
2,5 plátky, Pufovaný chléb vícezrnný
125 ml Jogurt sójový, neochucený
VEČEŘE
60 g Sýr tvarohový cottage Max 4% tuků
50 g Šunka drůbeží 96% masa
4 plátky Knackebrot
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
100 g Kiwi


22.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
60 g Chléb hrubozrnný, Fitness Lehoučce potřít klasickým máslem
1 lžička Džem bez přídavku cukrů
DOPOLEDNÍ SVAČINA
300 g Jahody
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
OBĚD
½ ks Vejce
50 g Šunka drůbeží 96% masa
20 g Sýr tvrdý 20% t.v.s. 10% tuků
30 g Avokádo
200 g Zelenina syrová
Vše nakrájet na kostičky a připravit jako zeleninový salát. Olivový olej nepřidávat.
85 g Chléb celozrnný slunečnicový
ODPOLEDNÍ SVAČINA
9 ks Raciolky, Bez jakékoli polevy
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
65 g Čočka, Množství v suchém stavu. Namočit ráno do čisté vody, před uvařením vodu slít, propláchnout a uvařit v čisté vodě.
35 g Sýr tvrdý nízkotučný, 20% t.v.s. 10% tuků
Do čočky přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
150 g Paprika červená, masitá


23.den:
SNÍDANĚ
100 ml čerstvé ovocné nebo ovocnozeleninové šťávy, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
2 plátky toastového chleba hrubozrnného
20 g tvrdého nízkotučného sýra 20 % tuku v sušině, 10 % tuků
10 g šunky drůbeží 96% masa (cca 1 tenký plátek)
Připravit jako zapečený toast. Možno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
160 g jablek
150 ml bílého nízkotučného jogurtu cca 1,5% tuků
OBĚD
100 g Platýz filet bez kůže, grilovaný bez použití tuků
190 g brambory rané uvařit ve slupce
Trochu - Zelenina dušená (karotka, hrášek, kukuřice)
Zeleninu lehce zakapat panenským olivovým olejem
ODPOLEDNÍ SVAČINA
35 g Musli ovocné, nepražené, bez přídavku cukrů
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Krůtí prsa, Připravená na grilu bez použití tuků s oblíbeným kořením
35 g Rýže dlouhozrnná, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Dušená zelenina Mrkev, hrášek, květák
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
90 g Mango


24.den:
Je čas si opět od redukčního programu odpočinout a proto:
SNĚZTE SI, CO CHCETE :-)
ALE !!!
Večeře už už nesmí být junk-food, ale bude opravdu lehká:
VEČEŘE
300 g Zelenina čerstvá
3 plátky, Knackebrot
PROTOŽE SNÍTE VÍC, JE TŘEBA I VÍCE PÍT:
2-3 l Tekutiny - Majoritně voda, plus trochu minerálek, zeleného či ovocného čaje
V neděli už opět pokračujeme dle plánu


25.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
30 g Corn-flakes neslazné
150 ml Jogurtové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
140 g Ananas čerstvý
OBĚD
100 g Maso králičí, Hřbet pečený na zelenině
43 g Rýže dlouhozrnná basmati, Množství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit
200 g Zelenina čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
30 g Musli sušenky ovesné
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Tvaroh nízkotučný Cca 1% tuků
30 g Šunka drůbeží 96% masa
Šunku nasekat najemno, smíchat s tvarohem a oblíbeným kořením a připravit jako pomazánku
4 plátky Knackebrot
Dle chuti Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
200 g Mrkev čerstvá


26.den:
Dnešní den bude opět jiný tvz. VITAL DAY. Jeho principem je konzumace "živých" potravin. Má o něco nižší energetickou hodnotu oproti běžnému dni, ale pouze o cca 10-15%. Jedná se o malý detox.
SNÍDANĚ
100 ml, Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
350-400 ml, Kefír nízkotučný Cca 1,5-2% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
200-250 g, Ananas čerstvý
15 g, Oříšky a semínka Vlašské, lískové ořechy, slunečnicová, sezamová semínka
OBĚD
250-300 g, Zelenina čerstvá
60 g Mozzarella, V nálevu !!!
1 pol.lžíce, Olivový olej
ODPOLEDNÍ SVAČINA
250-300 g Grep
10 g Oříšky a semínka Vlašské, lískové ořechy, slunečnicová, sezamová semínka
VEČEŘE
250-300 g, Zelenina čerstvá
1 lžička, Olivový olej
VEČEŘE II
1 ks Papaya
DOPLNĚK
1,5-2 l Tekutiny, Majoritně voda, plus trochu minerálek, zeleného či ovocného čaje¨


27.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
1 ks Rohlík celozrnný, cornspitz 1 ks = 60 g
1 ks Vejce slepičí, Volské oko nepřipálit
Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
150 g Hrušky
OBĚD
135 g Šmakoun, Připravit jako kuřecí steak bez použití tuků
43 g Rýže dlouhozrnná basmati, Množství v suchém stavu, před uvařením důkladně promýt, nerozvařit
200 g Zelenina Syrová
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka, Bez polevy, 1 ks = 25 g
200 ml Jogurtové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Maso hovězí, Velmi libové zadní (kýta) nebo svíčková nejlépe uvařit
150 g Brambory, Uvařit ve slupce nerozvařit
150 g Mrkev, kapusta, hrášek, Lehce podusit v páře
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
150 g Paprika červená, masitá

 
28.den:
SNÍDANĚ
100 ml čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, kterou naředíme vodou - 2:1 ve prospěch vody
45 g musli ovocné, nepražené
150 ml jogurt bílý, nízkotučný s cca 1,5% tuku
DOPOLEDNÍ SVAČINA
100 g jablka
100 g mrkev s cca 1,5% tuku
30 g ananas čerstvý
Připravit jako ovocno-zeleninový salát, možno zakapat trochou citrónové šťávy.
OBĚD
100 g krůtí prsa, připravit na grilu bez tuků s oblíbeným kořením
45 g rýže celozrnná, množství v suchém stavu, před uvařením, nerozvařit
200 g zelenina čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje.
ODPOLEDNÍ SVAČINA
4 plátky extrudované chlebíčky pohankové, možno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou
150 ml kefírové mléko nízkotučné, neochucené s cca 1,5% tuku
VEČEŘE
100 g tvaroh měkký, nízkotučný s max. 2% tuku
25 g tvrdý sýr 10% tuků, 20% tuků v sušině, sýr nastrouhat a smíchat společně s tvarohem. Vytvořit pomazánku, možno přidat česnek, cibuli,
4 plátky Knackebrot
200 g čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje.
VEČEŘE II
130 g pomeranč ¨


29.den:
SNÍDANĚ
100 ml čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, naředit vodou - 2:1 ve prospěch vody
100 g chléb hrubozrnný, Fitness
30 g tvrdý sýr 20% t.v.s. 10% tuků
Přidat pár koleček čerstvé zeleniny, ať to není zcela suché.
DOPOLEDNÍ SVAČINA
150 g jablka
150 ml jogurt bílý, nízkotučný s cca 1,5% tuku
OBĚD
80 g losos, filety, připravené na grilu
200 g brambory nové, uvařit ve slupce
100 g fazolové lusky zelené, lehce povařit v páře do mírného změknutí
Do fazolek přidat 1 lžičku panenského olivového oleje.
ODPOLEDNÍ SVAČINA
9 ks Raciolky, bez jakékoli polevy
150 ml jogurt bílý, nízkotučný s cca 1,5% tuku
VEČEŘE
180 g tofu sýr natural, nakrájet na kostičky
36 g rýže neloupaná. Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit!! Nechat zchládnout.
200 g zelenina čerstvá, nakrájet na kostičky
Vše smíchat dohromady a připravit studený salát s tofu. Olej nepřidávat, možno zakapat trochou balsamico octa a dochutit oblíbeným kořením dle potřeby.
VEČEŘE II
90 g mango


30.den:
SNÍDANĚ
100 ml, Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
40 g, Ovesné musli sušenky
150 ml, Acidofilní mléko, nízkotučné Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
200 g, Pomeranč
OBĚD
100 g, Tuňák konzervovaný v solném nálevu
50 g, Těstoviny celozrnné, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
10 g, Tvrdý sýr 20% t.v.s. - strouhaný 10% tuků
1 pol.lžíce, Kečup
Trochu, Čerstvá zelenina
Do těstovin nebo zeleniny přidat 2 lžičky olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
3 plátky, Knackebrot
150 g, Jogurt bílý, Cca 3% tuků
VEČEŘE
100 g, Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuku
44 g, Těstoviny celozrnné, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g, Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
135 g, Grep růžový


31.den:
SNÍDANĚ
100 ml čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, naředit vodou - 2:1 ve prospěch vody
2 plátky toastový chléb, hrubozrnný
20 g sýr tvrdý 10% tuků, 20% tuků v sušině (cca 1 plátek)
10 g šunka drůbeží, 96% masa (cca 1 tenký plátek)
Připravit jako zapečený toast. Možno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
35 g jablka sušená, nesířená
150 ml jogurt bílý, nízkotučný s cca 1,5% tuku
OBĚD
80 g maso králičí, Hřbet pečený na zelenině
43 g, Rýže dlouhozrnná basmati, Množství v suchém stavu, před uvařením, důkladně promýt, nerozvařit
200 g, Zelenina čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
VEČEŘE
65 g, Čočka, Ráno namočit do čisté vody, večer před uvařením důkladně propláchnout čistou vodou
30 g, Sýr tvrdý 20% t.v.s. 10% tuků
Uvařenou čočku zakapat trochou panenského olivového oleje
VEČEŘE II
130 g, Mrkev
60 g, Ananas čerstvý


32.den:
A opět je třeba si od redukčního programu odpočinout a proto:
SNĚZTE SI, CO CHCETE
ALE !!!
Večeře už už nesmí být junk-food, ale bude opravdu lehká:
VEČEŘE
300 g, Zelenina čerstvá
3 plátky, Knackebrot


33.den:
SNÍDANĚ
100 ml, Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
65 g Celozrnný slunečnicový chléb, Lehce potřít nízkotučnou Lučinou Linea
40 g Drůbeží šunka 92-96% masa
Optimálně - přidat trochu čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
200 g Pomeranč
150 ml Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků
Možno sníst odděleně během dopoledne
OBĚD
70 g Fazole bílé, Den předem namočit do čisté vody, druhý den vodu vylít, propláchnout a uvařit v čisté vodě. Dochutit oblíbeným kořením.
1 plátek, Slunečnicový chléb
Do fazolí přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
35 g Musli ovocné, nepražené, bez přídavku cukru
150 ml Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
90 g Kuřecí prsa, Okořenit dle chuti, připravit na grilu, bez tuku
37 g Rýže natural, Množství před uvařením v suchém stavu nerozvařit
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
200 g Mrkev čerstvá


34.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
1 ks Rohlík celozrnný cornspitz 1 ks = 60 g, možno lehoučce potřít nízkotučnou Lučinou Linie
1 ks Vejce slepičí, Uvařit "na hniličku"
Optimálně přidat kousek zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
150 g Hrušky
150 ml Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků
OBĚD
120 g Tvaroh nízkotučný (cca 2% tuků), Možno dochutit oblíbeným kořením
5 plátků, Knackebrot
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka, Bez polevy, 1 ks = 25 g
150 ml Jogurtové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Maso králičí, Hřbet upéct s oblíbeným kořením
36 g Rýže neloupaná, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
90 g Ananas čerstvý


35.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
35 g Směs obilných lupínků a musli, Vše nepražené
150 ml Jogurtové mléko, nízkotučný, neochucené Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
340 g Meloun ananasový žlutý
OBĚD
100 g Hovězí maso z kýty nebo svíčková, Vařené nebo steak na grilu bez použití tuků
230 g Brambory nové, Uvařit ve slupce nerozvařit
200 g Zelenina čerstvá nebo dušená
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
3 plátky, Pufovaný chléb vícezrnný, Obsah vlákniny 10%, 1 plátek = cca 9 g
Možno lehce potřít nízkotučnou lučinou
150 ml Kefír bílý, Cca 1,5% tuků
Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
VEČEŘE
170 g Šmakoun, Připravit na grilu stejně, jako kuřecí prsa, bez použití tuků
36 g Rýže neloupaná, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
110 g Jablko 1 menší kus


36.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
4 plátky, Knackebrot
30 g Tvarohový sýr cottage 4-5% tuků
20 g Šunka drůbeží 93-96% masa
Optimálně - přidat trochu čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
90 g Banán, 1 malý kus
150 ml Kefír nízkotučný, Cca 1,5% tuků
Možno sníst odděleně během dopoledne
OBĚD
80 g Losos filet bez kůže, Možno dochutit oblíbeným kořením, připravit na grilu, bez tuků
37 g Rýže natural, Množství před uvařením v suchém stavu nerozvařit
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
30 g Musli sušenky
150 ml Jogurt nízkotučný Cca 1,5% tuků
Možno sníst odděleně během odpoledne
VEČEŘE
180 g Tofu natural, Nakrájet na kostičky, smíchat s krájenou zeleninou
100 g Chléb hrubozrnný "Fitness" Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody
200 g Čerstvá zelenina
VEČEŘE II
130 g Grep růžový


37.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
45 g Musli ovocné, nepražené
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
60 g Kiwi, 1 menší kus
120 Mandarinka, 1 velký kus
OBĚD
½ ks Vejce, Vařené na tvrdo
30 g Sýr tvrdý 10% 20% tukův sušině
40 g Tofu natural
Dle chuti Zelenina čerstvá
80 g Celozrnné pečivo vícezrnné
Připravit jako velký zeleninový salát, přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
4 plátky, Extrudované chlebíčky pohankové, Možno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou
200 ml Kefírové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
130 g Tuňák konzervovaný v solném roztoku (tj.ve vlastní šťávě), Množství okapaného masa
44 g Těstoviny celozrnné, Množství před uvařením, v suchém stavu nerozvařit
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
VEČEŘE II
150 g Paprika červená, masitá


38.den:
Tento týden bude odpočinek od řízeného režimu v sobotu, takže si zase
SNĚZTE, CO CHCETE
ALE !!!
Večeře už už nesmí být junk-food, ale bude opravdu lehká:
VEČEŘE
300 g Zelenina čerstvá
3 plátky, Knackebrot
PROTOŽE SNÍTE VÍC, JE TŘEBA I VÍCE PÍT:
2-3 l Tekutiny, Majoritně voda, plus trochu minerálek, zeleného či ovocného čaje


39.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
45 g Musli ovocné, nepražené
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
120 g Hroznové víno
OBĚD
100 g Kuřecí prsa, Připravit na grilu bez tuků s oblíbeným kořením
48 g Pohanka celozrnná, Množství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit
200 g Zelenina čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka, Bez polevy, cca 25 g
125 ml Jogurt sójový, neochucený
VEČEŘE
120 g Treska filet bez kůže, Okořenit dle chuti, připravit upečením na zelenině
180 g Brambory, Uvařit ve slupce, neroozvařit
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
90 g Mango


40.den:
A po víkendu opět přišel čas den odlehčit, takže tu máme už podruhé živý den.
SNÍDANĚ
100 ml, Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
200 ml, Mléko acidofilní, Cca 1,5-2% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
300-400 g Meloun vodní
OBĚD
250-300 g, Zelenina čerstvá
30 g Oříšky a semínka, Vlašské, lískové ořechy, slunečnicová, sezamová semínka
Přidat trochu bílého jogurtu jako přeliv salátu
ODPOLEDNÍ SVAČINA
250-300 g, Ananas
150 ml Jogurt bílý, neslazený 1,5-2% tuků
VEČEŘE
250-300 g Zelenina čerstvá
1 ks Avokádo
2 plátky, Knackebrot
VEČEŘE II
½ ks Mango
DOPLNĚK
2,5-3 l Tekutiny - Majoritně voda, plus trochu minerálek, zeleného či ovocného čaje tekutin je dneska více.


41.den:
SNÍDANĚ
100 ml, Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
60 g Rohlík celozrnný, cornspitz
60 g Tvaroh měkký, polotučný Cca 2% tuků
Z tvarohu vytvořit pomazánku přídavkem oblíbeného koření či zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
200 g, Pomeranč
150 ml, Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků
Možno sníst odděleně během dopoledne
OBĚD
100 g, Treska filet bez kůže, Připravit na roštu, bez použití tuků
230 g Brambory rané, Uvařit ve slupce - nerozvařit
200 g Zelenina, Syrová nebo lehce podušená v páře
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
35 g Musli ovocné, nepražené, bez přídavku cukru
150 ml Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
170 g Šmakoun, Okořenit dle chuti, připravit na grilu jako kuřecí steak, bez tuku
44 g Těstoviny celozrnné, Množství před uvařením v suchém stavu nerozvařit
200 g Zelenina, Syrová nebo lehce podušená v páře
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
90 g Papaya

 
42.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
40 g Ovesné musli sušenky
150 ml Acidofilní mléko, nízkotučné Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
170 g Jablko
OBĚD
90 g Krůtí prsa, Okořenit dle chuti, připravit na grilu jako bez tuku
43 g Rýže dlouhozrnná -basmati, Množství před uvařením v suchém stavu nerozvařit
200 g Zelenina, Syrová nebo lehce podušená v páře
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
4 plátky, Extrudovaný chléb pohankový Možno lehce potřít nízkotučnou lučinou
150 ml, Kefír bílý Cca 1,5% tuků
Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
VEČEŘE
100 g Maso králičí, Hřbet upéct s oblíbeným kořením
36 g Rýže neloupaná, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
200 g Karotka Čerstvá, klidně strouhaná, zapakaná trochou citrónové šťávy


43.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
60 g Toastový chléb hrubozrnný 1 plátek = cca 30 g, lehce opéct v toasteru
1 ks Vejce slepičí
15 g Sýr tvrdý 20% t.v.s.
Sýr nastrouhat najemno, rozšlehat s vajíčkem a připravit na teflonové pánvi jako omeletu možno dochutit oblíbeným kořením a přidat kousek zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
150 g Hrušky
150 ml Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků
OBĚD
130 g Tofu natural
48 g Těstoviny celozrnné, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
Trochu, Zelenina Syrová
Tofu nakrájet na kostičky a smíchat s uvařenými, vychladlými těstovinami. Přidat trochu nakrájené zeleniny a 2 lžičky panenského olivového oleje. Možno dochutit oblíbeným kořením.
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka, Bez polevy, 1 ks = 25 g
150 ml Jogurtové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Pangasius filet bez kůže Upéct na aloballu s celerem a čerstvým česnekem. Možno přidat oblíbené koření.
100 g Brambory rané Uvařit ve slupce - nerozvařit
100 g Karotka dušená
Karotku zakapat panenským olivovým olejem
VEČEŘE II
90 g Ananas čerstvý


44.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
65 g Chléb celozrnný, slunečnicový
30 g Cottage, Max.4% tuků
20 g Šunka drůbeží, 96% masa
Možno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
100 g Hroznové víno
125 ml Jogurt bílý, sójový
OBĚD
¾ ks Vejce, Uvařené na tvrdo
25 g Sýr tvrdý 20% t.v.s. 10% tuků
30 g Šunka drůbeží
200-300 g Zelenina čerstvá
80 g Celozrnné pečivo, vícezrnné
Připravit jako obědový salát, přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
340 g Meloun, ananasový žlutý
150 ml Kefírové mléko neochucené, nízkotučné 1,5% tuků
VEČEŘE
150 g Tvaroh měkký, nízkotučný 1% tuků možno dochutit oblíbeným kořením
100 g Chléb hrubozrnný
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
130 g Grep růžový 1 menší kus¨


45.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva, Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
35 g Směs obilných lupínků a musli, Vše nepražené
150 ml Jogurtové mléko, nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
150 g Cottage ochucený, ovocný
1 ks Mandarinka
OBĚD
45 g Těstoviny celozrnné, Množství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Zelenina čerstvá nebo dušená
Bezmasý oběd uvařené těstoviny smíchat se syrovou nebo dušenou zeleninou a přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
3 plátky, Pufovaný chléb vícezrnný, Obsah vlákniny 10%, 1 plátek = cca 9 g
Možno lehce potřít nízkotučnou lučinou
Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
VEČEŘE
90 g Maso hovězí, zadní nebo svíčková, Uvařit nebo připravit bez tuku na kontaktním grilu
36 g Rýže neloupaná, Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
190 g Paprika červená masitá


46.den:
A opět pauza od režimu, takže si zase
SNĚZTE, CO CHCETE
ALE !!!
Večeře už už nesmí být junk-food, ale bude opravdu lehká:
VEČEŘE
300 g Zelenina čerstvá
3 plátky Knackebrot


47.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
65 g Celozrnný slunečnicový chléb Lehce potřít nízkotučným (10%) smetanovým sýrem cca 15 g
40 g Drůbeží šunka 92-96% masa
Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
200 g Pomeranč
150 ml Jogurt nízkotučný Cca 1,5% tuků
Možno sníst odděleně během dopoledne
OBĚD
120 g Tvaroh nízkotučný (cca 2% tuků) Možno dochutit oblíbeným kořením
5 plátků Knackebrot
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
35 g Musli ovocné, nepražené, bez přídavku cukru
150 ml Jogurt nízkotučný Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
90 g Kuřecí prsa Okořenit dle chuti, připravit na grilu, bez tuku
37 g Rýže natural Množství před uvařením - nerozvařit
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
180 g Mrkev čerstvá


48.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
4 plátky Knackebrot
60 g Tavrohový sýr cottage 4-5% tuků
Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
90 g Banán 1 malý kus
150 ml Kefír nízkotučný Cca 1,5% tuků
Možno sníst odděleně během dopoledne
OBĚD
80 g Losos filet bez kůže Možno dochutit oblíbeným kořením, připravit na grilu, bez tuků
230 g Brambory Uvařit ve slupce
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
30 g Musli sušenky
150 ml Jogurt nízkotučný Cca 1,5% tuků
Možno sníst odděleně během odpoledne
VEČEŘE
180 g Tofu natural Nakrájet na kostičky, smíchat s krájenou zeleninou
100 g Chléb hrubozrnný "Fitness" Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody
200 g Čerstvá zelenina
VEČEŘE II
130 g Grep růžový


49.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
45 g Musli ovocné, nepražené
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
60 g Kiwi 1 menší kus
120 Mandarinka 1 velký kus
OBĚD
100 g Kuřecí prsa Nakrájet na kostičky, orestovat, přidat nakrájenou zeleninu a lehce podusit
48 g Těstoviny ze semolíny Množství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit
200 g Zelenina čerstvá Pokrájet na kostičky, podusit s masem
Do hotového jídla přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
4 plátky Extrudované chlebíčky pohankové Možno lehoučce potřít nízkotučnou lučinou
200 ml Kefírové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Tvaroh měkký, nízkotučný Max 2% tuků
25 g Tvrdý sýr 10% tuků 20% tuků v sušině sýr nastrouhat a smíchat spoelčně s tvarohem. Vytvoři pomazánku možno přidat česnek, cibuli,
4 plátky Knackebrot
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
150 g Paprika červená, masitá


50.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
1 ks Rohlík celozrnný cornspitz 1 ks = 60 g
60 g Mozzarella Pokud možno nízkotučná
Optimálně přidat rajče
DOPOLEDNÍ SVAČINA
150 g Hrušky
OBĚD
70 g Fazole bílé Den předem namočit do čisté vody, druhý den vodu vylít, propláchnout a uvařit v čisté vodě. Dochutit oblíbeným kořením.
1 plátek Slunečnicový chléb
Do fazolí přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka Bez polevy, 1 ks = 25 g
150 ml Jogurtové mléko neochucené, nízkotučné Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Maso králičí Hřbet upéct s oblíbeným kořením
36 g Rýže neloupaná Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
200 g Mrkev

 
52.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
60 g Chléb hrubozrnný Fitness Lehoučce potřít klasickým máslem
1 lžička Džem bez přídavku cukrů
DOPOLEDNÍ SVAČINA
300 g Jahody
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
OBĚD
½ ks Vejce
50 g Šunka drůbeží 96% masa
20 g Sýr tvrdý 20% t.v.s. 10% tuků
30 g Avokádo
200 g Zelenina syrová
Vše nakrájet na kostičky a připravit jako zeleninový salát. Olivový olej nepřidávat.
85 g Chléb celozrnný slunečnicový
ODPOLEDNÍ SVAČINA
9 ks Raciolky Bez jakékoli polevy
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
65 g Čočka Množství v suchém stavu. Namočit ráno do čisté vody, před uvařením vodu slít, propláchnout a uvařit v čisté vodě.
35 g Sýr tvrdý nízkotučný, 20% t.v.s. 10% tuků
Do čočky přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
150 g Paprika červená, masitá


53.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
4 plátky Knackebrot
30 g Tvarohový sýr cottage 4-5% tuků
20 g Šunka drůbeží 93-96% masa
Optimálně - přidat trochu čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
90 g Banán 1 malý kus
150 ml Kefír nízkotučný Cca 1,5% tuků
Možno sníst odděleně během dopoledne
OBĚD
80 g Losos filet bez kůže Možno dochutit oblíbeným kořením, připravit na grilu, bez tuků
37 g Rýže natural Množství před uvařením v suchém stavu nerozvařit
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
30 g Musli sušenky
150 ml Jogurt nízkotučný Cca 1,5% tuků
Možno sníst odděleně během odpoledne
VEČEŘE
60 g Cottage
50 g Šunka drůbeží 92-96% masa
100 g Chléb hrubozrnný "Fitness" Chléb s vyšším podílem vlákniny a vody
200 g Čerstvá zelenina
Zeleninu zakapat trochou panenského olivového oleje
VEČEŘE II
130 g Grep růžový


54.den:
Tento týden bude odpočinek od řízeného režimu v neděli, takže si zase
SNĚZTE, CO CHCETE
ALE !!!
Večeře už už nesmí být junk-food, ale bude opravdu lehká:
VEČEŘE
300 g Zelenina čerstvá
3 plátky Knackebrot


55.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
35 g Směs obilných lupínků a musli Vše nepražené
150 ml Jogurtové mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
60 g Kiwi
120 g Mandarinka
OBĚD
100 g Krůtí prsa Připravit na grilu bez tuků, s oblíbeným kořením
45 g Rýže celozrnná Množství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit
200 g Zelenina čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
1 ks Musli tyčinka Bez polevy, 1 ks = 25 g
200 ml Jogurt neochucený, nízkotučný Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Tuňák konzervovaný v solném nálevu Množství masa je uvedeno v okapaném stavu
40 g Těstoviny celozrnné Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
10 g Tvrdý sýr 20% t.v.s. - strouhaný 10% tuků
Trochu Čerstvá zelenina
Připravit jako těstovinový salát s tuňákem. Přidat 1 lžičku panenského olivového oleje. Možno přidat cca 1 pol.lžící bílého jogurtu místo majonézového dresingu.
VEČEŘE II
130 g Grep růžový


56.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
2 plátky Toastový chléb hrubozrnný Lehce opéct v toasteru
30 g Cottage Max.4% tuků
20 g Šunka drůbeží 96% masa
Možno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
150 g Hrušky
150 ml Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků
OBĚD
130 g Tofu natural
48 g Těstoviny celozrnné Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
Trochu Zelenina Syrová
Tofu nakrájet na kostičky a smíchat s uvařenými, vychladlými těstovinami. Přidat trochu nakrájené zeleniny a 2 lžičky panenského olivového oleje. Možno dochutit oblíbeným kořením.
ODPOLEDNÍ SVAČINA
4 plátky Extrudovaný chléb pohankový Možno lehce potřít nízkotučnou lučinou
150 ml Kefír bílý Cca 1,5% tuků
Možno přidat trochu čerstvé zeleniny
VEČEŘE
100 g Maso králičí Stehno připravit na grilu jako steak bez použití tuků
36 g Rýže neloupaná Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
90 g Ananas čerstvý


57.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
65 g Chléb celozrnný slunečnicový Lehce natřít nízkotučnou lučinou
40 g Šunka drůbeží 96% masa
Možno přidat pár koleček čerstvé zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
150 g Jablka
150 ml Jogurt bílý, nízkotučný Cca 1,5% tuků
OBĚD
80 g Losos filet bez kůže Možno dochutit oblíbeným kořením, připravit na grilu, bez tuků
37 g Rýže natural Množství před uvařením v suchém stavu nerozvařit
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
9 ks Raciolky Bez jakékoli polevy
150 ml Acidofilní mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
170 g Šmakoun Připravit na grilu stejně, jako kuřecí prsa, bez použití tuků
36 g Rýže neloupaná Množství je uvedeno v suchém stavu, před uvařením nerozvařit !!
200 g Čerstvá zelenina
Do zeleniny přidat 1 lžičku panenského olivového oleje
VEČEŘE II
130 g Mrkev Strouhaná
60 g Ananas čerstvý Nakrájený na kostičky
Připravit jako salát, možno zakapat trochou citrónové šťávy


58.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
40 g Ovesné musli sušenky
150 ml Acidofilní mléko nízkotučné, neochucené Cca 1,5% tuků
DOPOLEDNÍ SVAČINA
100 g Jablka Strouhaná
100 g Mrkev Strouhaná
30 g Ananas čerstvý Nakrájený na kostičky
Připravit jako salát, možno zakapat trochou citrónové šťávy a trochou olivového oleje
OBĚD
100 g Hovězí maso z kýty nebo svíčková Vařené nebo steak na grilu bez použití tuků (možno přidat trochu hořčice)
230 g Brambory nové Uvařit ve slupce nerozvařit
200 g Zelenina čerstvá nebo dušená
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
2,5 plátku Pufovaný chléb vícezrnný
125 ml Jogurt sójový, neochucený
VEČEŘE
65 g Čočka Ráno namočit do čisté vody, večer před uvařením důkladně propláchnout čistou vodou. Po uvaření přidat lžičku kvalitního, nepasterovaného octa.
30 g Sýr tvrdý 20% t.v.s. 10% tuků
Uvařenou čočku zakapat trochou panenského olivového oleje
VEČEŘE II
90 g Mango

 
59.den:
SNÍDANĚ
100 ml Čerstvá ovocná, ovocno-zeleninová šťáva Naředit vodou 2:1 ve prospěch vody
60 g Toastový chléb hrubozrnný 1 plátek = cca 30 g, lehce opéct v toasteru
1 ks Vejce slepičí
15 g Sýr tvrdý 20% t.v.s.
Sýr nastrouhat najemno, rozšlehat s vajíčkem a připravit na teflonové pánvi jako omeletu možno dochutit oblíbeným kořením a přidat kousek zeleniny
DOPOLEDNÍ SVAČINA
90 g Banán 1 malý kus
150 ml Kefír nízkotučný Cca 1,5% tuků
Možno sníst odděleně během dopoledne
OBĚD
100 g Kuřecí prsa Připravit na grilu bez tuků s oblíbeným kořením
48 g Pohanka celozrnná Množství v suchém stavu, před uvařením nerozvařit (vařit 1 min, poté nechat 20 min odstát po pokličkou v horké vodě)
200 g Zelenina čerstvá
Do zeleniny přidat 2 lžičky panenského olivového oleje
ODPOLEDNÍ SVAČINA
35 g Musli ovocné, nepražené, bez přídavku cukru
150 ml Jogurt nízkotučný, neochucený Cca 1,5% tuků
VEČEŘE
100 g Pangasius filet bez kůže Připravit na grilu, bez tuků, s oblíbeným kořením
100 g Brambory rané Uvařit ve slupce nerozvařit
100 g Karotka a kukuřice Podusit
Karotku a kukuřici zakapat panenským olivovým olejem
VEČEŘE II
150 g Paprika červená, masitá